HomeProductenNieuwsOver ons Support Vacatures Contact

Over IB Kracht

Onze activiteiten zijn in 2 hoofdgroepen samen te vatten: mechanische techniek en elektrowarmte techniek. Op deze website vindt u alles over de elektrowarmte componenten en systemen
 

Kennis & Kunde

 
Met onze elektrowarmte techniek bieden we gespecialiseerde kennis van industriële ovens en elektrowarmte componenten. Deze kennis houden we up-to-date door regelmatige trainingen bij onze partners. Hierdoor kunnen we onze klanten snel en efficiënt begeleiden bij de keuze voor de meest effectieve warmtebehandeling. Van complexe systemen tot relatief eenvoudige plug-and-play oplossingen.
 

Visie & Missie

Visie: IB Kracht wil een toonaangevende leverancier zijn van unieke en innovatieve productcombinaties, die de klanten toepassen om technische vooruitgang en kostenreductie te behalen.
 
Missie: Onze klanten verdienen kennis, kunde en Kracht. 
 

Onze historie

Op 31 januari 1933 werd door de heer Ing. J.M. Hupkes in Den Haag N.V. Ingenieursbureau Kracht opgericht. Een jaar later trad zijn zoon Ir. J.H. Hupkes toe. Op het dieptepunt van de economische crisis was vooral kracht nodig om een bedrijf te starten. Vanaf het eerste begin werden buitenlandse producenten van machines en componenten op de Nederlandse zakelijke markt vertegenwoordigd. Het belangrijke uitgangspunt was dat er door een gedegen toepassingsgericht advies een onmisbare meerwaarde moest worden geboden. Vooral daardoor waren al snel belangrijke bedrijvenklant.
 
Enkele jaren later werden de eerste stappen gezet in de industriële elektrische verwarming gebaseerd op destijds nieuw ontwikkeld legering materiaal. Na de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog kwamen er nieuwe mogelijkheden. Onder meer werden onderdelen auto- en scheepsmotoren in grote hoeveelheden verkocht. Daaruit ontstond een joint-venture groothandel in glijlagers onder de naam Kracht Nederland B.V. en uiteindelijk de huidige Glijlager afdeling. Daarnaast werden activiteiten in de spoortechniek ontwikkeld vooral betreffende levering van apparatuur voor onderhoud van de spoorinfrastructuur. In 1987 verhuist Kracht van het Koningsplein in Den Haag naar de huidige locatie aan de Populierendreef in Voorburg.
 
In 2000 wordt de bedrijfsnaam ingekort tot I.B. Kracht b.v.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten